Pohjoisten olojen asiantuntijuutta Fenestralta

Laurin talot -sarjassa Rasmus-yhtyeestä tuttu Lauri Ylönen suunnittelee ja rakennuttaa unelmatalot Elastiselle, Duudsonien Jarpille ja Aleksi Valavuorelle. Näiden kolmen modernien, älykkäiden ja ekologisten talojen ikkunat ja ovet tulevat luonnollisesti Fenestralta, olemmehan me pohjoisten olojen asiantuntija.

Domlux-ikkunat

Koti on koti

Kodin rakentaminen tai rakennuttaminen pitää sisällään koko tunteiden kirjon.

Laurin taloissa kuljemme tämän matkan Laurin, Elastisen, Jarpin ja Valavuoren kanssa. Tällä matkalla on helppo huomata, miten paljon asioita pitää ottaa huomioon ja miten tärkeää hyvä suunnittelu sekä luotettavat yhteistyökumppanit ovat. Onhan koti sentään maailman tärkein paikka.

Vahvaa laatua

Fenestra-ikkunat ja -ovet on suunniteltu Suomessa pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Laatu näkyy kaikessa tekemisessämme suunnittelusta valmistukseen ja palvelusta asennukseen. Valavuoren ja Jarpin kodeista löytyy tiiviitä ja kestäviä puu-alumiini-ikkunoitamme sekä lämmöneristävyydeltään huippuluokkaa olevia Schücon alumiini-ikkunoita. Elastisen kodissa on käytetty Schücoa niin ikkunoissa kuin ovissa.

Domlux-ikkunat
Domlux-ikkunat

Ekologisuus on rakenta­misessa pop

Laurin taloissa ekologisuus on tärkeä teema. Ekologisen rakentamisen perustana ovat energiataloudellisuus, kestävyys sekä ympäristön monimuotoisuuden kunnioittaminen. Ekologisesti kestävissä rakennuksissa pyritään säästämään energiaa ja luonnonvaroja niin rakentamisvaiheessa kuin varsinaisessa käytössä. Laurin omassa ja Elastisen talossa tämä on viety pisimmälle: ne ovat hiilinegatiivisia eli sitovat enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin aiheuttavat.

Energiatehokkuus ja laatu kulkevat käsi kädessä: energiatehokas talo ei tuhlaa energiaa ja laadukkaat ratkaisut merkitsevät pitkää käyttöikää. Tämä mentaliteetti on erittäin tärkeä Fenestralle: rakennamme ikkunaratkaisuja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

Huomio energia­tehokkuuteen

Erilaiset energiaratkaisut puhututtavat paljon – myös Lauria. Kaikissa neljässä talossa on kiinnitetty huomiota siihen, miten energiantuotannon muotoja voi yhdistellä parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä Fenestralla energiatehokkuus kuuluu avaintekijöihin. Ikkunoissamme ja ovissamme on käytetty itse kehittämäämme innovatiivista eristyslasia, joka takaa huipputehokkaan lämmöneristävyyden. Meiltä löytyy myös erityisesti moderniin matalaenergiarakentamiseen suunniteltuja ratkaisuja, kuten markkinoiden energiatehokkain ikkuna: Fenestra Passiivi Plus!

Domlux-ikkunat
press_177_domus_ikihyva_musta_w0021_1

Äly tulee koteihin

Laurin taloissa on pohdittu älykkäitä ratkaisuja ja tekoälyn roolia rakentamisessa. Rakennusten älykkäät ratkaisut tulevat kasvamaan huimasti lähitulevaisuudessa. Esimerkkejä ovat eri laitteiden keskinäinen kommunikaatio, äänentunnistus ja äänikomennot sekä kasvojentunnistus. Älykkyyttä löytyy tietysti myös Laurin suunnittelemista taloista: esimerkiksi Elastisen pääovessa on sormenjälkitunnistin ja kylpyhuoneessa Seloy Live Shade -älylasia, jonka peittävyyttä voi säätää ja jolle voi projisoida digitaalista, kosketusohjauksella toimivaa sisältöä.

Älykkyyden kodissa voi tietysti nähdä paljon laajemminkin. Yksi esimerkki älykkäästä ikkunaratkaisusta on Fenestra Ikihyvä -sarjan ainutlaatuinen hybridirakenne, joka yhdistää alumiini-ikkunan ja puuikkunan parhaat ominaisuudet: kestävyyden, helppohoitoisuuden ja loistavan eristyskyvyn.

Ikkunat osana designia

Ikkunat ja lasiseinät ovat tänä päivänä tärkeä osa kodin designia. Jarpin, Valavuoren ja Elastisen kodeista löytyy kapeaprofiilisia Schücon alumiini-ikkunoita ja -ovia, joissa saranat ja helat on painikkeita lukuun ottamatta piilotettu rakenteisiin. Vaikutelmasta tulee näin eleettömän tyylikäs. Pintakäsittelynä on käytetty takuutyylikästä mattamustaa.

Domlux-ikkunat
Domlux-ikkunat

Päivänvalo sisään, katse ulos

Suuret ikkunat ja lasipinnat tekevät kunniaa upealle ympäristölle. Elastisen 220-neliöinen koti sijaitsee Itä-Helsingissä meren rannalla. Rakennuksen yksi katseenvangitsija on huikea Schüco-lasikulma, joka avartaa tilaa, päästää valon sisään ja avaa silmien eteen vuodenaikojen mukaan vaihtuvan maisemamaalauksen.

Kysy lisää

Ota yhteyttä
alueesi myyjään

Varaa tapaaminen oman alueesi myyjän kanssa ja ikkunoiden sekä ovien suunnittelu voi alkaa!