Ikkunaremontin rahoitus

04.04.2018

Ikkunaremontin rahoitus

Ikkunaremontin rahoitus hakusessa, etkä tiedä mistä aloittaa? Ennen lainan hakemista kannattaa tutustua kaikkiin rahoitusvaihtoehtoihin, jotta varmistaa itselleen edullisimman lainasopimuksen. Seuraavaksi annamme neuvoja lainojen vertailuun.

Remonttiyrityksen rahoitus
Rahoituksen ikkunaremonttiin voi saada myös remontin tekevältä yritykseltä. Tällöin remonttia tekevällä yrityksellä on yleensä yhteistyösopimus jonkin pankin tai rahoituslaitoksen kanssa, jonka lainaa he tarjoavat sivuillaan. Rahoitus on käytännössä joko jonkinlainen osamaksusopimus tai vakuudeton kulutusluotto.

Remonttiyrityksen rahoitus on ehkä kaikkein helpoin kaikista hakea, koska ei tarvitse mennä pankin pakeille lainaa erikseen pyytämään. Kannattaakin kysyä urakkaa tekevältä yritykseltä lisätietoja mahdollisesta rahoituksesta. Vaikka remonttiyrityksen rahoitus näyttäisikin kaikista kätevimmältä, se ei välttämättä aina ole kaikkein halvin vaihtoehto. Kannattaakin selvittää kaikkien rahoitusvaihtoehtojen ehdot sekä kustannukset, jos haluaa löytää itselleen halvimman rahoitustarjouksen.

Domluxin Joustorahoitus on esimerkki remonttiyrityksen rahoituksesta. Se muistuttaa vakuudetonta kulutusluottoa siltä osin, että sen saamiseksi ei tarvitse antaa vakuuksia tai takaajia. Toisaalta rahoituksella on suhteellisen edullinen todellinen vuosikorko, minkä osalta se muistuttaa vakuudellista lainaa.

Kulutusluotto
Kulutusluotto tarkoittaa kulutukseen suunnattua lainaa, joka on tavallisesti 1 000 – 50 000 euroa. Tässä tapauksessa kulutusluotto otetaan siis ikkunaremonttia varten. Korko tällaisissa luotoissa voi olla joko kiinteä tai asiakaskohtainen. Kiinteä korko on sama kaikille asiakkaille, kun taas asiakaskohtainen korko määräytyy kunkin asiakkaan taustan mukaan. Kulutusluotot voidaan lisäksi jakaa kahteen ryhmään: vakuudellisiin sekä vakuudettomiin kulutusluottoihin.

Vakuudellisen luoton myöntämiseksi pankki tai rahoituslaitos tarvitsee lainanhakijalta jonkin vakuuden, joka varmistaa, että lainanmyöntäjä saa ainakin osan luoton arvosta takaisin, siltä varalta, jos lainanmaksaja ajautuu maksukyvyttömäksi. Kulutusluoton takaavan vakuuden takia pankilla on varaa asettaa lainalle alempi korko kuin esimerkiksi vakuudettoman lainan kohdalla. Vakuutena voi toimia esimerkiksi jo hankittu auto tai vene.

Vakuudeton kulutusluotto on laina, jonka rahoituslaitos tai pankki myöntää ilman minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia. Lainan saaminen on usein helpompaa ja nopeampaa verrattuna vakuudelliseen kulutusluottoon, ja joskus päätöksen lainan myöntämisestä voi saada jo lainanhakupäivänä. Vakuudettomien luottojen huono puoli on puolestaan se, että niiden korot ovat yleisesti hieman korkeampia verrattuna vakuudellisiin lainoihin, koska ne ovat pankille riskialttiimpia. Esimerkiksi netistä voi löytää joitakin kulutusluottojen vertailupalveluita.

Luottokortti
Luottokortilla voi myös rahoittaa ikkunaremontin, joka ei ole sieltä kalliimmasta päästä. Lopullinen luottoraja voi tällöin vaihdella jonkin verran kortin sekä omistajan mukaan, mutta esimerkiksi tietyillä luottokorteilla on mahdollista saada jopa 10 000 euroon asti luottoa käyttöön. Kannattaakin selvittää oman kortin luottoraja sekä korko.

Luottokortteihin kuuluu pelkän maksuominaisuuden lisäksi myös paljon muitakin etuja. Esimerkiksi lähes kaikkien tuntemat S-Etukortti ja K-Plussa Mastercard kerryttävät alennusta kaikista saman kaupparyhmän liikkeissä tehdyistä ostoksista. Toisaalta on olemassa myös joitakin vuosimaksullisia luottokortteja, joilla voi kerätä lento- ja palkintopisteitä jokaisesta kulutetusta eurosta. Kun tarpeeksi pisteitä on kasassa, voi ostaa itselleen lennon tai muun palkinnoksi luokitellun tavaran tai palvelun.

Rahoitusvertailu
Vertailimme saatavilla olevia rahoitusvaihtoehtoja 7 000 euroa maksavalle ikkunaremontille. Vertailussa on mukana Domluxin Joustorahoituksen lisäksi myös pankkien sekä rahoituslaitosten tarjoamia lainoja.

Domluxin Joustorahoitus osoittautui vertailun halvimmaksi rahoitusvaihtoehdoksi korottomuutensa ansiosta. Joustorahoitus oli lopulta 388 euroa halvempi kuin seuraavaksi edullisin vaihtoehto. Vertailun kallein oli puolestaan Santanderin Laina noin 1 000 euron erolla Domluxiin. Lainojen kokonaiskustannukset liikkuivat 7 000 – 8 000 euron välimaastossa, jos otetaan huomioon vain alimmat mahdolliset asiakaskohtaiset korot.

Säästä kuluissa kotitalousvähennyksellä
Ikkunaremontin kustannuksissa voi säästää myös kotitalousvähennyksellä. Remonttiyrityksen tekemän remontin kuluista voidaan nimittäin vähentää puolet siitä osasta työtä, joka on arvonlisäverollista. Vähennyksen enimmäismäärä on 2 400 euroa henkilöä kohden, joten pariskunta voi saada sitä jopa 4 800 euroa vuodessa. Tämän vuoksi kannattaakin ehkä jaksottaa vähän kalliimpi remontti useammalle vuodelle. Huomioi kuitenkin se, että vähennys ei kata käytettyjä materiaaleja tai matkakustannuksia. Kannattaa siis pyytää urakoitsijaa erittelemään tehty työ ja materiaalit erikseen remonttilaskussa.

Mikko Murphy/VertaaEnsin.fi

Kysy lisää

Ota yhteyttä
alueesi myyjään

Varaa tapaaminen oman alueesi myyjän kanssa ja ikkunoiden sekä ovien suunnittelu voi alkaa!