Ikkunoiden ja ovien asennus

Energiatehokkuus

Talviaikaan toteutettu ikkunoiden uusiminen ei teknisesti poikkea kesäaikaan tehdystä työstä. Suurin kysymys ja huolenaihe on yleensä avoinna oleva ikkuna-aukko vaihtotyön yhteydessä. Yleensä yksi ikkuna-aukko on auki vain noin 15-30 min, ja yksi ikkuna kerrallaan, joten asunto ei kerkeä liiaksi kylmenemään.

Ikkunoiden talviasennus

Ikkunoiden uusiminen talviaikaan ei juurikaan eroa kesäajan asennuksista. Kesäasennuksiin verrattuna talviasennuksessa pääsee heti hyötymään energiasäästöstä lämmityskulujen osalta. Asuinmukavuus paranee, kun vanhat vetoisat ikkunat on saatu vaihdettua, ja lasin pintalämpötilakin kasvaa.

Myös talojen pihat pysyvät paremmassa kunnossa talviasennusten aikaan, kun maanpinta on jäässä, eikä tarvittavat nosturit rasita yhtä paljon pihanurmea. Talvisaikaan käytetään myös talvieristevaahtoa, jota voidaan käyttää jopa -20°C asteen pakkasella. Kuiva pakkaskeli on kesän ja syksyn sateita parempi asennusajankohta, huomattavasti pienemmän kosteuden vuoksi.

Yleensä talviaikaan myös toimitusaika on nopeampi, ja asennusryhmiä paremmin saatavilla, joten ikkunaremontti saadaan käyntiin nopeastikin. Kotimaiset asentajamme asentavat ikkunat ripeästi ja laadukkaasti, vuosien kokemuksella.

Kotitalousvähennys

Kotinsa remontointia harkitsevan kannattaa tutustua verotuksen kotitalousvähennykseen. Kun ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voi vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Kotitalousvähennystä saa oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustöihin. Tyypillisiä vähennyksen käyttökohteita ovat mm. siivouspalvelut sekä kodin kunnostustyöt kuten ikkunaremontit, tapetointi ja maalaus.

Yritys ennakkoperintärekisterissä

Kotitalousvähennyksen saa teettäessään työtä yrityksellä. Kun teettää työtä ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä, saa yrityksen laskuun sisältyvästä työn osuudesta vähentää 45 prosenttia tai 15 % kotitalouden palkkaaman työntekijän palkasta sekä palkan sivukulut. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja molemmat aviopuolisot voivat tehdä vähennyksen omassa verotuksessaan. Vähennys tehdään suoraan veroista, joten tulojen suuruus ei vaikuta tuen määrään.

Jopa 4800 euroa vuodessa

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse, joten teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut on ilmoitettava veroilmoituksessa.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuosina 2017 on 2 400 euroa kalenterivuodessa ja puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 800 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen 2 400 euroa saat, jos vuonna 2016 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 5 555 euroa.

Vuonna 2017 kotitalousvähennystä kasvatetaan korottamalla yrityksen laskuun sisältyvän työn korvausastetta 45 prosentista 50 prosenttiin. Näin maksimivähennyksen saat jo silloin, kun yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa.

Työn osuus erikseen

Saadakseen vähennyksen on huolehdittava siitä, että työn osuus on eritelty laskussa. Lisätietoja ja neuvoja saa oman asuinkunnan verotoimistosta. Veronmaksajain Keskusliiton sivuilta löytyy myös hyödyllistä tietoa sekä muutama käytännön esimerkkilaskelma.

Siispä remontoimaan; se kannattaa!

Kysy lisää

Ota yhteyttä
alueesi myyjään

Varaa tapaaminen oman alueesi myyjän kanssa ja ikkunoiden sekä ovien suunnittelu voi alkaa!