FF-SIGNAL -signaalivahvistin Domluxilta kuuluvuuden parantamiseen

17.08.2018

FF-SIGNAL – SIGNAALIVAHVISTIN DOMLUXILTA KUULUVUUDEN PARANTAMISEEN

Rakentamisen nykyaikaiset ratkaisut aiheuttavat haasteita mobiiliverkkojen toiminnalle. Esimerkiksi vastavalmistuneissa kerrostaloissa, joissa ikkunoiden energiatehokkuus on saatettu hyvälle tasolle, saattaa parveke olla ainoa paikka operoida luotettavasti langattomia laitteita. Ongelmia esiintyy myös vanhoissa rakennuksissa, joihin peruskorjauksen yhteydessä asennetaan uudet ikkunat.

Signaaleja heikentävät erityisesti selektiivipinnoitetut ikkunat ja betonirakenteet sekä muut metalleja sisältävät rakennustuotteet. Energiatehokkuusvaatimusten kasvaessa suunnittelussa tulisi kuitenkin ottaa huomioon myös vaatimukset turvallisuuden varmistamisesta sisätilakuuluvuuden osalta. FF-SIGNAL on kehitetty ratkaisemaan kuuluvuusongelmat näissä uusissa ja haasteellisissa olosuhteissa.

FF-SIGNAL VIE VERKON VAHVANA LÄPI RAKENTEIDEN
FF-SIGNAL-signaalivahvistin on mobiiliverkon signaaleja vahvistava elementti seinärakenteisiin. Ratkaisulla saavutetaan jopa 30–100 kertaa voimakkaampi matkapuhelinsignaalin läpäisy seinärakenteiden läpi ja varmistetaan sisätiloihin samat nopeudet kuin rakennusten ulkopuolella. Signaalivahvistin asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunankarmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. FF-SIGNAL on täysin huoltovapaa. FF-Signal on myös antenni, ei vain vahvistin. Se tuo signaalin vain vähemmän vaimentuneena, kuin jos se joutuisi menemään seinän/ikkunan läpi

RATKAISUN EDUT
• Huoltovapaa
• Kylmäsillaton
• Ruostumaton ja homehtumaton
• CE-merkitty
• Paras sisäilmaluokka M1
• Patentoitu ratkaisu
• Ei tarvitse sähköä toimiakseen
• Toimii kaikkien operaattoreiden verkoilla, parantaa mobiiliverkon kuuluvuutta.
• Tukee yleisimpiä IoT-teknologioita
• Soveltuu uudiskohteisiin sekä saneerauskohteisiin
• Voi käyttää sekä ikkunoita että ovia asentaessa
• Kustannustehokas

KUSTANNUSTEHOKKUUS
FF-SIGNAL on huoltovapaa tuote, joka toimii kiinteistön seinässä vuosikymmeniä, joten elinkaarelle laskettuna passiivisena ratkaisuna FF-SIGNAL on äärimmäisen kilpailukykyinen kuuluvuusongelman jälkikäteen tapahtuvaan ratkaisemiseen verrattuna.

FF-SIGNAL-LÄPÄISYVAIMENNUS
FF-SIGNAL:n läpäisyvaimennus on todella pieni ja aina alle operaattoreiden rakenteille asettaman/suositteleman rajan (-15 dB), jolloin he takaavat verkkojensa toiminnan. Nykyisten rakenteiden vaimennus on yleensä välillä -30…-70 dB.

TOIMINTA JA TEKNISET TIEDOT
FF-SIGNAL vastaanottaa saapuvan signaalin tukiasemalta ja kuljettaa signaalit koko pituudeltaan seinän läpi eli ylläpitää ulkopuolen signaalin sisätilaan asuntoon. FF-SIGNAL -signaalivahvistin toimii molempiin suuntiin eli myös sisältä ulospäin. FF-SIGNAL -elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu ja testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.
FF-SIGNAL koostuu kahdesta Finnfoam Oy:n valmistamasta FF-PIR (polyisosyanuraatti) -eristelevystä (20 mm), joiden väliin signaalivahvistin eli antennielementti on sijoitettu.
FF-SIGNAL 20
Koko: pituus 1 200 mm, leveys 200 mm, paksuus 40 mm
FF-SIGNAL 30
Koko: pituus 1 200 mm, leveys 300 mm, paksuus 40 mm

HUOMIOITAVAA:
-huomioitava 40 mm:n paksuus ikkunoiden ja ovien leveyksiä mitoitettaessa, asennetaan aina pystysuoraan
-tarvitaan lähinnä kivi- ja betonirakenteisissa taloissa, yleensä ei tarvita puutaloissa (joissa ei ole käytetty metallifoliopintaisia eristeitä)
-tulee käyttää kaikissa niissä tiloissa, joissa signaalin vahvistaminen tarpeellista (ainakin makuuhuoneet ja olohuoneet)
-tulee käyttää rakennuksen kaikilla seinillä; eri operaattorien signaalit voivat tulla eri suunnista ja signaalin tulosuunta voi myös muuttua vuosien kuluessa.

-Asennuksessa noudatettava asennusohjeita (mm. ei saa peittää metallia sisältävällä materiaalilla ulko- ja sisäpuolella, kiinnitykseen liittyen, paloitteluun liittyen)

Tutustu tarkempiin rakennusohjeisiin ennen asennusta!
Lisätietoa: https://www.finnfoam.fi/tuotteet/ff-signal/

Kysy lisää ratkaisusta lähimmältä Domlux-myyjältäsi.

Kysy lisää

Ota yhteyttä
alueesi myyjään

Varaa tapaaminen oman alueesi myyjän kanssa ja ikkunoiden sekä ovien suunnittelu voi alkaa!